Historie

Povl Pedersen har fløjet med duer siden 1955, hvor duerne boede på loftet af forældrenes smedje. I 1970 blev der bygget et haveslag ved den nuværende bopæl ved siden af smedjen, så slaget har altid været placeret i V. Skerninge.

Der har i alle årene frem til i dag aldrig været holdt pause og Thomas Bang Pedersen er derfor vokset op med brevduer og blev medlem i 1983 som 14 årig.
 

Hele familien har altid været meget sportsinteresseret og dyrket både fodbold og håndbold med den dertil hørende spænding og konkurrence, og det er nogle af de højdepunkter der nu opnås ved brevduesporten.
 

Som ved andre sportsgrene kan der være mange skuffelser, hvis forventningerne skrues for højt op, men det opvejes af de gange hvor tingene lykkedes, samt ikke mindst af forventningens glæder, når der erhverves nye duer, duerne sættes sammen, ungerne kommer, træningen begynder, og så op til hver eneste weekend fra maj til august, hvor duerne med spænding indleveres, og hvor det kan være svært at sove inden duerne løslades lørdag morgen.
Herefter stiger spændingen i løbet af lørdagen efterhånden som tiden nærmer sig, hvor duerne kan forventes hjemme og indtil duen ses i luften, klapper vingerne sammen og lander på brættet.

 

 

  •  
  •